Mmmmmmmmm Mexico!
De lokale prijs van een biertje staat in de top 5 meest gestelde vragen. “Hoe is het eten daar eigenlijk?” komt er vaak achteraan.
And why not? Lekker eten is namelijk een chill criterium om je keuze op te baseren. Laat al je lijstjes los en check voor je verder zoekt Younique’s Delicious Top 5.
Voor de wijnliefhebbers hebben we Zuid-Afrika, voor de steak-lovers Argentinië, de houmous-fans reizen naar Jordanië en de foodies gaan quinoa eten in Peru.
De onbetwiste nummer 1 is natuurlijk Mexico: de koning van het comfort food; de keizer van de naar binnen brandende dranken en de leider van de zomerse biertjes.
Over alleen al de taco zijn boeken volgeschreven. Volgens antropologen werden vistaco’s al gegeten door de oorspronkelijke bewoners van de Valle de Mexico. Bernal Díaz de Castillo plaatste de Europese kennismaking met de taco in de 16e eeuw. Volgens de auteur van Planet Taco: A Global History of Mexican Food (Oxford University Press) werd de Taco echter geboren in de zilvermijnen in de 18e eeuw.
De historie is niet helemaal duidelijk dus – maar de echt relevante vraag is: waar eet ik de lekkerste taco? Volgens de experts is de suadero taco van Taquería Los Cocuyos een reden om nú in het vliegtuig naar Mexico City te stappen. Op twee komt de taco de lechón con mole de chicatanas van Restaurante Pitiona in Oaxaca. Puerto Vallarta is de go-to-place voor Guacamole en in Puebla eet je de beste Enmoladas (Enchiladas con mole). Een vrij lekkere manier dus om je reisschema op te stellen!
Geniet hieronder van enkele andere highlights die in Younique’s Mexico-reis op het menu staan.
Highlights van Mexico
klik op de foto’s voor een grotere weergave